czeka mnie remont i zastanawiam się nad wyborem parapetów. podobają mi się drewniane, ale nie wiem czy będą tak trwałe jak marmurowe. Proszę o jakieś wskazówki
nie wiem jak drewno, u mnie mamy materiał drewnopodobny - jest zabezpieczony przed wilgocią i bardzo łądnie wygląda. http://helopal.pl/techniczne.php tam zamawialismy
Pomógł: 9 razy Dołączył: 02 Mar 2007 Posty: 395 Skąd: Floryda/Poznan
Wysłany: Sob 14 Sie, 2010 Re: parapety drewniane
troll22 napisał/a:
czeka mnie remont i zastanawiam się nad wyborem parapetów. podobają mi się drewniane, ale nie wiem czy będą tak trwałe jak marmurowe. Proszę o jakieś wskazówki
Doskonaly wybor! sam nic innego bym nie polozyl niz drewno. ale lite, zadnych drewnopochodnych wyborow.
W najprostrzym wariancie instalujesz tylko drewniany parapet i ozdobna listwe pod nim. Z wyzszej polki to juz wykonanie dodatkowo calych wnek okiennych z drewna plus listwy ozdobne wokol otworow okiennych. Standardowo drewno jest malowane, natomiast w drozszym i klasycznym wykonaniu barwione bejca.
pozdrawiam
_________________ Greg
Extreme Building Contractors LLC, St. Johns County, Florida (USA)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum